עולם המוזיקה של היום מציג כמה דרכים אפשריות בהן ניתן ללכת למי שמעוניין בקריירה מעמיקה או אפילו סתם תחביב צידי בתחום, אך למי שרק מתחיל את דרכו, הרבה פעמים יהיה מדובר בבחירה מורכבת שמרגישה הרת-גורל, שכן כל אחד מהתחומים האפשריים בתוך עולם המוזיקה כוללים שימוש בכישורים וידע מסוג ייחודי לו, וחשוב להבין זאת לפני שבוחרים בדרך מקצועית מסוימת שגם יכולה להוביל להחלטות כמו ללכת ללמוד ולעסוק במקצוע. במאמר זה נדבר על ההבדלים בין כמה מהמקצועות הפופולאריים ביותר כיום בעולם המוזיקה: הפקה מוזיקלית, טכנאות אודיו ותקלוט, ונעזור לכם לקבל החלטה לגבי איזה מהם אולי הכי מתאים לכם.

 

לימודי מוזיקה, הפקה מוזיקלית

לימודי מוזיקה, הפקה מוזיקלית

תחום ההפקה המוזיקלית כולל בתוכו יצירה, הקלטה, עריכה ועיבוד של מוזיקה דרך שימוש בתוכנות וציוד ממגוון סוגים. מפיקים מוזיקלים לרוב יהיו אחראיים לניהול "מלמעלה" של תהליך היצירה של יצירה מוזיקלית, מהכתיבה שלה, דרך העיבוד ועד הקלטה, מיקס ומאסטרינג עד להגעה לתוצר הסופי שבסוף הקהל צורך.

כדי להיות מפיקים מוזיקליים מצליחים, חשוב שתהיה לכם שמיעה מוזיקלית מפותחת, ידע נרחב בתיאוריה מוזיקלית והלחנה, וחוש טכני מפותח למדי. מעבר ליכולות המוזיקליות, חשוב גם שיהיו לכם יכולות אנושיות טובות בכל הנוגע לתקשורת וניהול דינמיקה, מה שיעזור לכם ליצור קשרים ולהתפתח לצד או יחד עם מוזיקאים, אמנים ואנשי תעשייה.

תחום ההפקה המוזיקלית הוא תחום מגוון שיכול להוביל למספר עיסוקים בקריירה לאורך זמן. באפשרותכם להיות מפיקים מוזיקליים עצמאיים, כאלו המשתייכים לאולפן הקלטות או חברת תקליטים מסוימת, לבצע עבודות מוזיקליות שונות עבור אמנים אחרים כמו הפקות אולפניות או הפקת הופעות, ועוד רבים ומגוונים.

 

לימודי מוסיקה, טכנאות סאונד

לימודי מוסיקה, טכנאות סאונד

טכנאות סאונד כוללת התמקדות בצד הטכני של תהליך ההפקה המוזיקלית, הכולל הקלטה, עריכה, מיקס ומאסטרינג. טכנאי הסאונד לרוב יהיו אחראיים לתיעוד מיטבי של הביצוע של האמן/ים, תוך כדי ווידוא של הגעה לתוצרי אודיו איכותיים ומקצועיים ככל הניתן.

אם יש לך תשוקה לטכנולוגיה וסקרנות סביב הצד הטכני של עולם ההפקה המוזיקלית, יכול להיות שטכנאות סאונד היא הדרך בשבילך. עיסוק בתחום הזה דורש חוש טכני מפותח במיוחד, ויכולת להבין מגוון רחב של ציוד סאונד, תוכנה וטכניקות שונות לשימוש בהם בהקשר של תהליך ההפקה המוזיקלית.

המתמקדים בתחום טכנאות הסאונד יוכלו לעסוק במגוון תפקידים בקריירה: סאונד להופעות, טכנאות מיקס, טכנאות מאסטרינג, טכנאות הקלטה, טכנאות אולפן, ועוד רבים.

 

ללמוד מוסיקה, DJ (תקלוט)

ללמוד מוסיקה, DJ (תקלוט)

תקלוט הוא אומנות יצירתית וביצועית, הכוללת שימוש במגוון רחב של ציוד, בין אם פטיפונים, מיקסר, קונטרולרים ו/או תוכנה, המשמשים לאיסוף מוזיקה לכדי דיג'יי סט המנוגן בלייב בשלל סיטואציות.

אם יש לכם תשוקה למוזיקה וחולמים על לבצע מוזיקה בלייב, יכול להיות שדווקא תקלוט הוא הנתיב הנכון בשבילכם. בתחום הדיג'יי חשוב להיות בעלי הבנה מעמיקה של מוזיקה והצורה בה היא משפיעה על אנשים, חוש קצב מפותח, לצד כישורים טכניים מושחזים. מעבר למיומנויות המקצועיות שנדרשות, חשוב גם להיות בעלי יכולות תקשורת חזקות, שיאפשרו לכם ליצור קשרים עם אנשי מקצוע בתחום שיפתחו לכם הזדמנויות חדשות לתקלוט במקומות חדשים, ובכך להגדיל את הרזומה שלכם.

עקב הקלות הטכנית היחסית הנדרשת להתחיל לתקלט, קיים מצב בו יש הרבה יותר דיג'יים מאשר מקומות לתקלט בהם, מה שאומר שתהיה לכם לא מעט תחרות כדיג'ייז, ועליכם למצוא את הדרך בה תייחדו את עצמכם בתעשייה שמלאה באנשים שמוכנים לקבל את אותן עבודות כמו אלו שככל הנראה תשאפו אליהן: בין אם דרך הקולקשן (אוסף המוזיקה) שלכם, טכניקות התקלוט בהן תשתמשו, או כל דבר שמשלב את הטעם האישי והיצירתיות שלכם במה שאתם עושים ועשוי לעזור לכם ליצור קול ייחודי משלכם.

 

לימודי מוזיקה, סיכום

יש המון נתיבים אפשריים למי שרוצה ללמוד את מקצועות המוזיקה, בין אם הם ישירים יותר כמו יצירה, הלחנה ונגינה, או "עקיפים" יותר כמו הפקה, מיקס, או תקלוט. השאלה המרכזית שצריכה להיות בתהליך הבחירה היא כמובן מה הכי מעניין אתכם, ואיזה עולם תוכן מאפשר לכם לבטא את עצמכם בהתאם ליכולות והרצונות שלכם הכי טוב. בסוף, מוזיקה כמו אומנות כמו דברים רבים אחרים בחיים, הוא משהו שהכי טוב כאשר נעשה מתוך תשוקה, לכן אנו ממליצים שהמבחן המוביל שלכם בתהליך הבחירה יהיה זה.

לייעוץ והרשמה
בקרו במכללה