מוסיקה הוא אחד מתחומי הלימוד הפופולאריים מתוך מקצועות האומנות, אך עם זאת, המון מוסיקאים מפורסמים מעידים על עצמם כי למדו מוסיקה באופן עצמאי. אז עולה השאלה, האם חשוב ללמוד מוסיקה בצורה "פורמלית"? במאמר זה נדבר על השיקולים שכדאי לחשוב עליהם כאשר שוקלים ללמוד מוסיקה.

 

מה לומדים בלימודי מוסיקה?

מה לומדים בלימודי מוסיקה?

לימודי מוסיקה מגיעים בצורות רבות, עם התמקדות בנושאים שונים לכל פורמט או מקום לימודי שתחשבו עליו, לכן קשה לתת תשובה חד-משמעית לשאלה. אך ברמה הבסיסית, רוב בתי הספר למוסיקה ילמדו אתכם בראש ובראשונה את שפת המוזיקה, כלומר תיאוריה מוזיקלית הכוללת למידה של הצלילים העומדים לרשותנו, מערכות צלילים כאלו ואחרות אשר יעזרו לנו לפתח התמצאות מוזיקלית כמו אקורדים, סולמות, מודוסים ועוד, והצורה בה צלילים אלו באים לידי ביטוי על כלי נגינה שונים.

בנוסף, לימודי מוסיקה לרוב יכללו ניתוח של תופעות מוזיקליות והצורה בה הן מופיעות ביצירות מפורסמות לאורך ההיסטוריה, החל מיצירות ימי הביניים שנחשבות לראשונות בציר הזמן ההיסטורי של המוזיקה, ועד לשימושים מודרניים במוזיקה עכשיווית של קונספטים שונים אותם נכיר בלימודי תיאוריה מוזיקלית.

 

לימודי מוסיקה, תחומים נוספים

לימודי מוסיקה, תחומים נוספים

כמובן שקיימים עוד סוגים רבים של לימודי מוזיקה, בין אם כאלו שיתמקדו בנגינה וביצוע בכלי נגינה מסוים, כאלו שיתמקדו בהיבטים מסוימים של התהליך היצירתי כמו הלחנה / קומפוזיציה, או לימודי סאונד והפקה מוזיקלית בהם תלמדו הקלטות, עבודה בתוכנה, יצירה באולפן הממוחשב ועוד.

 

לימודי מוסיקה, למה כדאי ללמוד מוסיקה?

לימודי מוסיקה, למה כדאי ללמוד מוסיקה?

קיימים מספר שיקולים שחשוב שתתוודעו אליהם כחלק מתהליך לקיחת ההחלטה ללמוד מוסיקה.

 

ללמוד מוסיקה ממרצים מובילים

ללמוד מוסיקה ממרצים מובילים

הרבה מסגרות ללימודי מוזיקה ידאגו לכך שסגל ההדרכה שלהם יורכב מאנשי מקצוע מנוסים ומובילים בתחומם, ומדובר בזכות חשובה שיכולה לחסוך לנו שנים של ניסוי ותהייה במידה וננסה ללמוד את הכל לבד או דרך האינטרנט לדוגמה. אנחנו ממליצים שתבדקו כל מסגרת לימודית שבה אתם שוקלים ללמוד – האם יכול להיות שיש לכם אפשרות ללמוד לעשות מוזיקה מאותם אנשים שהיוו מבחינתכם ההשראה לעסוק במוזיקה מלכתחילה?

 

ללמוד לבד לא עובד לכל אחד

ללמוד לבד לא עובד לכל אחד

נכון, קיים עושר רב של אינפורמציה באינטרנט, שזמין לצריכה מיידית שלנו ויכול לשמש אותנו רבות ללמידה של עשיית מוזיקה מכל מיני סוגים ובכל מיני דרכים. אך לעיתים היתרון יכול להתגלות כחיסרון כאשר ננסה להתמקד. כלומר קיימים מקורות לימודיים רבים שיכולים ללמד אותנו הרבה על מוזיקה והצורה בה ניתן לעשות אותה, אך לא תמיד נוכל לקבל את כל האינפורמציה שאנחנו צריכים ממקור אחד, עקבי, מקיף ומקצועי, וככל הנראה שנתקל בפיסות מידע הסותרות אחת את השנייה בין מקור לימוד אחד לאחר, עקב הגישות השונות והמרובות שיש לעולם הידע המוזיקלי.

בנוסף, כאשר נלמד לבד לרוב נצטרך לחשוב בעצמנו על דרכים לתרגל ולהטמיע את המידע החדש שאנו סופגים בתהליך הלמידה, מה שיכול להיות מורכב למי שאינו תלמיד או מורה מנוסה ומכיר דרכים לעשות זאת. במסגרת לימודית אנו נקבל מטלות ופרויקטים במהלך תקופת הלימודים, מה שייתן לנו הזדמנויות מעולות לתרגול והטמעה של המידע החדש שילך איתנו גם שנים קדימה.

 

לימודי מוסיקה כדרך לנטוורקינג

לימודי מוסיקה כדרך לנטוורקינג

אין זה סוד שמעבר לכך שבית ספר יכול להיות מקור מעולה של אינפורמציה מקצועית ועקבית, יתרון חזק נוסף של מסגרת לימודית היא האנשים שמכירים דרכה. חלק ממה שמשפר את היכולת של מוזיקאי להתמיד היא הימצאותו בסביבה חברתית או מקצועית של אנשים שיוצרים הפריה הדדית אחד עם השני. כמובן שתמיד ניתן להכיר אנשים שילוו אותנו בדרכנו בכל מיני דרכים, אך במסגרת לימודית של מוזיקה נוכל להכיר אנשים שנמצאים ברמה מוזיקלית דומה לשלנו, ועקב חווית הלימודים המשותפת קיים סיכוי טוב יותר שיווצרו חברויות וקשרים משמעותיים שיוכלו להפוך לשיתופי פעולה, חברויות מקצועיות, ועוד רבים אשר יכולים לעזור לנו להתמיד בדרכנו המוזיקלית.

 

לימודי מוסיקה נותנים הטבות ברכישת ציוד ותוכנה

האתגר הראשון בתחילת דרכו של כל מוזיקאי הוא להשיג את הציוד ההכרחי שישמש אותם במהלך דרכם כיוצרים, ומדובר בהחלטה כלכלית שיכולה להיות משמעותית למדי בעקבות הסוגים השונים של הציוד שנצטרך ככל הנראה לרכוש. ברוב המסגרות הלימודיות תקבלו הטבות משמעותיות לרכישת ציוד, מה שיעזור לכם להיכנס לתוך היצירה בצורה החלטית וקלילה יותר. זה לרוב יכלול כלי נגינה, תוכנות DAW, פלאגינים ואביזרים נלווים לכל צורך מוזיקלי שלנו.

לייעוץ והרשמה
בקרו במכללה